Meedoen tegen sociaal isolement

De Werkgroep Meedoen tegen sociaal isolement ontplooit initiatieven dicht bij mensen die voorkomen dat mensen door welke reden dan ook, maar in het bijzonder door een (te) klein budget of inkomen in een isolement geraken en niet kunnen meedoen in de samenleving.

De Werkgroep is de initiatiefnemer van twee projecten:

  • Weefkracht
  • Kom op de Soep

Weefkracht

"Weefkracht" is een community art project dat tot stand gekomen is in het Vastenavondkamp met als motto 'van kwetsbaarheid naar kracht'.

In een creatieve werkplaats wordt kunst als middel ingezet om een dialoog tot stand te laten komen en zo nieuwkomers en oorspronkelijke wijkbewoners dichter bij elkaar te brengen.

De kwetsbare thema's die naar voren komen in de werkplaats zoals veiligheid in de wijk, zijn gevangen in kunstzinnige objecten.

De werkplaats en het proces in de wijk wordt ondersteund door 't Groenewold samen met een aantal partners, waaronder: Onbreekbaar, De Thuiskamer (Elzenstraat 42) en Cultuurimpuls.

Lees hier een stuk waarin de geschiedenis van Project Weefkracht wordt beschreven (2019-2020)

In mei 2022 hield het project een tentoonstelling op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam in Venlo.

Project Kom op de Soep

In het project Kom op de Soep worden senioren van Venlo-Centrum benaderd met de vraag: "Vindt u het leuk om op zondagmiddag andere bewoners uit Venlo-Centrum te ontmoeten? Onder het genot van een gratis kopje soep, kan dat."

In Stadsherberg Ald Weishoes, Knibbelzaaltje, Grote Kerkstraat 31, kunnen de senioren dan terecht voor aanspraak en soep. De soep is gratis, voor koffie / thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Het project wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen Bindkracht Venlo (Werkgroep Meedoen tegen sociaal isolement), Incluzio Sociale Basis, en enkele andere organisaties.

Flyers

De volgende flyers zijn verspreid: