Menu

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

2018 2017
Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
We hadden Jelle Bokelmann bereid gevonden om rond onze officiële Lancering een filmpje te maken. Vandaag is het resultaat te bekijken op onze site.Bekijk hem hier: Dé VanVenlo Promo-VideoWat is VanVenlo? Wat kun je er mee? + Enkele flitsen van de Officiële Lanceringsbijeenkomst van VanVenlo. A movie by Jelle Bokelmann.https://www.youtube.com/watch?v=6JFJ63MTFto
Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige lancering van VanVenlo gehad. We kunnen terug kijken op een spetterende middag waarin wethouder Ben Aldewereld de knoop heeft ontward samen met de kinderdirecteur van de bibliotheek Timbe van Wersch. Een mooie handeling tussen oud en jong waar veel kracht van uit gaat. De middag werd aan elkaar gepraat door Vera Tax en de muzikale omlijsting werd verzorgd door leerlingen van Stella Duce en Wout Weijmans. Vanwege het super koude weer zijn we wel de wijken ingegaan, maar daar was het winkelend publiek het meeste geconcentreerd op boodschappen doen, geef ze daar maar eens ongelijk in met die kou!Wat nog in de maak is, Jelle Bokelmann heeft van de lancering een filmpje gemaakt. zo gauw dat klaar is, komt het op deze site en kunt ook u genieten van deze activiteit. Wij gaan nu verder met het platform. In welke vorm? Dat hoop ik u een volgende keer te kunnen vertellen.
17 maart was de lancering van de wijkwebsite VanVenlo.nl. Met voldoening kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Hier volgens enkele foto's van de dag.Plaats van het gebeuren was Leescafé Bibliotheek Venlo. In een onderhoudend programma gebeurde van alles.Zo was er muziek. Een jongen zong "Zo verdomd alleen" uit Ciske de Rat, met heerlijk Amsterdams accent.Twee zangeressen wisselden elkaar af, in een zeer gevarieerd repertoire. We hoorden zelfs klassieke muziek van Verdi!Vera Tax praatte de middag aan elkaar.De buurtverbinders werden aan het publiek voorgesteld.Wethouder Ben Aldewereld hield een interactief praatje met de zaal, over verbinden en je buren leren kennen.De bibliotheek van Venlo heeft naast een directeur, ook een kinderdirecteur. ze heet Timbe, en vertelde hier over hoe ook de bibliotheek een rol heeft bij het verbinden van mensen.En toen was het tijd voor de onthulling. De wethouder en de kinderdirecteur Timbe hebben samen de "geboorte" van VanVenlo gesymboliseerd door een houten logo uit een poppenwagen te bevrijden.Muziek om dit te begeleiden: de aloude Venlose klassieker "Wao is ut kiendje dan".En dat werd gevierd met beschuit met muisjes.Daarna was het tijd voor een tour door de wijken. Buurtverbinders deelden flyers uit in:Venlo-NoordVenlo-Zuiden Venlo-OostDe buurtverbinders sloten een geslaagde dag af met een naborrel.En nu maar hopen dat veel mensen ons platform weten te vinden en ook echt gaan gebruiken.
Binnenkort te verwachten....Spreken is zilver!
Pagina's (1): 1