Menu

praktijk voor speltherapie Venlo

Bij praktijk voor speltherapie Venlo kan je terecht als je kind vastloopt in zijn emotionele of sociale ontwikkeling. Of misschien kan jij als ouder/verzorger zelf tijdelijk een steuntje in de rug gebruiken. Ik kan jou en je gezin helpen door middel van:

* therapiemogelijkheden zoals kindertherapie (speltherapie, beeldende therapie), EMDR, hypnotherapie en regressie
* vertrouwenspersoon voor 10-ers
* praktische ondersteuning bij het ouderschap
* begeleiding bij het afscheid nemen
* rouw- en verliesverwerking voor kinderen
* gezinsbegeleiding (na overlijden, scheiding e.d.)
* relaxe veur blage
* mediation

Op www.speltherapie.co kan je uitgebreid lezen hoe speltherapie (en andere diensten) in zijn werk gaat en kan je voorbeelden lezen van situaties waarin je kind hulp nodig kan hebben. Wil je meer weten, dan mag je natuurlijk altijd even contact opnemen!

Wie ben ik?

Hallo buurtbewoner,

Mijn naam is Estelle Backus geboren in Venlo en trotse moeder van een zoon die hoogsensitief is. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als personeelsfunctionaris. Sinds 2007 werk ik met straat- en weeskinderen in West-Afrika, een doelgroep die mijn hart gestolen heeft. Na enkele jaren in Afrika gewoond te hebben, heb ik besloten mijn mijn hart in Nederland te blijven volgen door ook hier met kinderen te werken die niet lekker in hun vel zitten. Kinderen horen een onbezorgde jeugd te hebben. Helaas geldt dit lang niet voor alle kinderen. In 2014 ben ik mijn eigen praktijk gestart. 

Wat heb ik allemaal gedaan ? Naast de hbo opleiding erkend kindertherapeut: pedagogiek, speltherapie, rouw en verlies bij kinderen, nieuwetijds kindercoach therapie, inzicht in autisme, stervensbegeleiding, mediation, hypnotherapie en regressie en EMDR1.

In september 2017 ben ik gestart ik met het atelier voor ouders en opvoeders, die de Rudolf Steiner stroming volgt.

Begin 2017 heb ik klas 1 t/m 6 van het Future Leaders UCC in Ghana mogen begeleiden in hun rouwproces nadat de oprichter van dit project en tevens hoofd van de school onverwacht overleed. Hoe bijzonder was het om kinderen die nooit geleerd hebben dat hun gevoel er toe doet, hun gevoelens van verdriet, onmacht, frustraties en angst er te laten zijn, samen te delen en samen te verwerken. 

Ik ben voorzitter bij Stichting Akosua (een stichting die zich inzet voor straat- en weeskinderen in Ghana).  

Door mijn jarenlange ervaring als vrijwilligster bij Stichting Vluchtelingenwerk en op het asielzoekerscentrum, naast het feit dat ik in Afrika heb gewoond, heb ik veel affiniteit met getraumatiseerde kinderen uit zowel Nederland als het buitenland en kan ik me als geen ander verplaatsen in met name de Afrikaanse cultuur. Misverstanden als gevolg van cultuur- en communicatieverschillen zijn mij dan ook erg bekend. 

Daarnaast ben ik magnetiseur en master in de kundalini reiki. 

Ik ben geregistreerd bij de Stichting ter Bevordering van de Alternatieve Geneeskunde (STIBAG), zie http://www.stibag.nl

Vanaf 1 juni 2018 wil ik me ook gaan richten op kwetsbare en eenzame ouderen in Venlo.  Meer hierover op mijn website en elders op deze site van Van Venlo.


 

Laatste berichten