Vanvenlo.nl

Inloggen of inschrijven

Borden Rookvrije Generatie onthuld

31 mei is het wereldwijd Wereld Niet-Roken Dag. Afgelopen vrijdag kreeg dat in Venlo extra aandacht, bij de opening van twee vernieuwde openbare plekken. Twee Venlose ambassadeurs voor het niet-roken grepen de opening van deze twee plekken aan om aandacht te vragen voor het gedachtegoed van de "Rookvrije Generatie". De niet-roken-ambassadeurs Harry Pouwels en Pepijn Boots (winnaars van de Rookvrije Generatie Award) onthulden op beide locaties gezamenlijk een bordje met de tekst "ROOKVRIJ".

Het begon om 15.00 uur op het vernieuwde pleintje Ut Helbaekhöäfke. Deze ontmoetingsplek voor jong en oud heeft nieuw elan gekregen, met een glijbaan en klautergelegenheid voor de kinderen en een jeu-de-boulesbaan voor ouderen. In een officiële ceremonie van Harry en Pepijn werd aandacht gevraagd voor hoe belangrijk niet- roken voor de gezondheid is en dat volwassenen het goede voorbeeld daarin geven. Het bordje van de Rookvrije Generatie werkt mee aan een stuk bewustwording. Onze kinderen en kleinkinderen zouden mogen opgroeien in een rookvrije omgeving.

Onder grote belangstelling onthulden Harry en Pepijn het bord. Dat kunstje werd een klein uurtje later nog eens overgedaan op de tweede locatie: met wat klauterwerk werd ook het speelveld op de Bisschop Lindanusstraat rookvrij verklaard.

Ruud Everaerts

(foto's: Annemiek Stoot en Ruud Everaerts)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.