Vanvenlo.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtcafé

Deze week start de tweede ronde van de buurtcafés. Kom je ook? De gemeente heeft in november en december 2018 de eerste buurtcafés in Venlo georganiseerd. De resultaten daarvan zijn in het begin van dit jaar gedeeld. 

In deze eerste buurtcafés werd gesproken over de identiteit van de wijk en op welke manier inwoners van Venlo met de gemeente wilden samenwerken aan een mooiere wijk of dorp.  

Vervolg

In iedere wijk gaan we aan de slag met eigen thema’s en onderwerpen. Dat kan enorm verschillen per wijk of dorp. Parkeren of hangjongeren? Groen of verkeer? Woningen voor ouderen of zwerfafval? Alles kan worden besproken. Jij bepaalt de onderwerpen en samen met je buurtgenoten spreek je over de mogelijke oplossingen. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het buurtcafé in jouw wijk of dorp. Voor meer informatie over datum, tijdstip en locatie zie bijgevoegde lijst.

Ideeën 

Alle ideeën, opmerkingen en oplossingen worden verzameld. In het najaar worden de wijk- en dorpsideeën naast de plannen van de gemeente gelegd. De buurt en de gemeente maken dan samen de keuzes die worden gebundeld in de samenlevingsagenda. Deze wordt in 2020 uitgevoerd in ieder wijk of dorp. 

We maken ieder jaar een nieuwe agenda per wijk of dorp. Op deze manier kan iedereen zijn stem laten horen en werken we samen aan een beter Venlo.

planning buurtcafés 2019.pdf

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.