Vanvenlo.nl

Inloggen of inschrijven

Interview met Aissa Meziani

Mensen met een verhaal, daar zijn we als VanVenlo.nl altijd naar op zoek. We interviewden Aissa Meziani.

Wie is Aissa Meziani?


Ik denk dat de mensen mij vooral kennen als raadslid. Ik zit alweer 13 jaar (sinds 2006) in de gemeenteraad van Venlo namens het CDA.

Hoe zie jij je rol als raadslid?

Ik vind dat je als raadslid in de eerste plaats volksvertegenwoordiger bent. Dus zoek ik de mensen op. Ik zet me in om de afstand tussen burgers en de politiek te verkleinen. Dat doe je door je gezicht te laten zien, en goed te luisteren.

Belangrijke punten voor mij zijn: het stimuleren van ondernemerschap in Venlo, diversiteit, en een veilige omgeving voor iedereen.

Over diversiteit gesproken, je bent zelf van Marokkaanse afkomst, heeft dat invloed op je raadswerk?

Ja, ik ben in Marokko geboren en op mijn zestiende in Nederland beland. Ik denk dat ik daardoor aan den lijve heb ervaren hoe belangrijk het is de taal te leren en mee te doen in de samenleving.

In mijn contacten laat ik me niet beperken door welke religie of welke kleur iemand heeft. Ik praat met Marokaanse, Turkse en Poolse Nederlanders. Rijk en arm, ouderen, jongeren, studenten. Onze overeenkomsten zijn groter dan onze verschillen, ontdek ik steeds weer.

Welke kant moet het op met Venlo, als het aan jou ligt?

Ik denk dat het belangrijk is eerst vast te stellen dat er heel veel goed gaat. Ik weet geen land waar het beter geregeld is qua gelijke kansen krijgen, het onderwijs staat op relatief hoog niveau, de zorg is relatief goed geregeld. Bij Info punten en Huizen van de Wijk word je geholpen bij het invullen van formulieren en alle andere vragen die je wegwijs kunnen maken binnen onze hulp en dienstverlening. En momenteel zit de economie ook mee. Maar natuurlijk sluit ik mijn ogen niet voor waar dingen beter zouden kunnen.

Waar ik vooral een rol in pak, is het verkleinen van de kloof tussen politiek en burger. Het CDA doet dat bijvoorbeeld door het organiseren van politieke cafés. We zitten regelmatig in De Paerdskoel en in Café De Klep, daar zijn onze volksvertegenwoordigers heel benaderbaar. En op onze fractievergaderingen zijn mensen welkom om hun woordje te doen.

Als volksvertegenwoordiger blijf ik in contact met de mensen. Zonder hen kan ik mijn werk niet doen!


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.