Menu

Venlo

Venlo, wat is er over te vertellen. Wel, héél veel. Wie benieuwd is naar algemene informatie over Venlo kan bijvoorbeeld eens rondneuzen op wikipedia. Of steek uw licht eens op bij de gemeente.

Met bijna 101.000 inwoners is Venlo de grootste gemeente in Noord Limburg. Het is een gezellige, groene stad, rijk aan cultuur en historie. De Venlonaar houdt van aanpakken en is bourgondisch en gastvrij. Dit is onder andere voelbaar tijdens de Vasteloavend en de Parkfeesten.

Het centrum van Venlo heeft vele leuke en bijzondere winkeltjes maar ook fijne bekende zaken. In de zomer zitten de terrasjes goed vol en na het winkelen wordt er steeds vaker een beroep gedaan op het uitgebreide culinaire aanbod dat de stad rijk is.

Om de stad en zijn verschillende wijken te leren kennen en vooral ook om te weten waar er wat speelt is het zeker de moeite waard om hier op VanVenlo rond te neuzen en u in te schrijven. Hoe en wat staat vermeld onder het kopje ' Over deze site'. Mocht u vragen hebben of hulp nodig bij het inschrijven dan helpen wij je als buurtverbinders graag!

De website van gemeente Venlo is te vinden op www.venlo.nl   

De wikipedia-pagina over Venlo is met deze link te bereiken en met deze link in het Engels.

De wikipedia-pagina waarin de wijken van Venlo op een rijtje worden gezet, is met deze link te bereiken.