Instructie miniwebsite


Met deze pagina willen we u op de hoogte stellen van wat er allemaal met onze website mogelijk is. Kort en goed: u kunt een account bij ons aanmaken en uw eigen website bij ons beginnen.

Als u een persoonlijke account bij ons hebt, kunt u een of meerdere "groepen" beheren. Die "groepen" zijn in essentie eenvoudige, maar heuse, websites.

Als u wilt weten wat dat dan inhoudt, zo'n eigen mini-website onder VanVenlo, dan praten we u in dit artikel bij.

Een website ziet er in zijn basisvorm zo uit: links op het scherm van de computer staat een aantal menu-items. Wie klikt op zo'n menu-item ziet rechts de daarbij behorende tekst verschijnen.

Uw groepspagina kan precies die functionaliteit krijgen!

Maak, zodra u een account heeft (zie ook de Doe je ook mee-pagina), maar eens eerst een groepspagina aan. Dat kan door te klikken op de knop Toevoegen, en dan te kiezen voor Groep. En de stappen die daar bij horen te volgen. 

Ga naar uw groepspagina. Die vindt u als volgt:

Stappenplan A:

1. Begin op www.vanvenlo.nl en log in (als u dat nog niet was)

2. Ga naar Gids (zesde item in het hoofdmenu)

3. Zoek uw "groep". Gebruikmaken van het zoekvak kan hierbij helpen.

4. Klik op de naam van uw "groep".

Uw "mini-website in aanbouw" verschijnt.

Zoals u ziet staan er al een aantal menu-items, namelijk "Overzicht" en "Deelnemers".

Voor u als beheerder van deze mini-website zijn er twee nieuwe knoppen zichtbaar (die de buitenwereld niet ziet), "Beheer groep" en "Beheer functie". Met de eerste, dus "Beheer groep" kunt u nu nieuwe menu-items toevoegen aan uw mini-website.

Op https://www.vanvenlo.nl/groep/clientenraad

kunt u zien hoe Clientenraad Venlo dat heeft gedaan. Die hebben bijvoorbeeld een "Over ons"-pagina toegevoegd aan hun mini-website. Dat kunt u ook doen. Volg dan deze stappen:

Stappenplan B:

1. Klik op "Beheer groep".

2. Klik op "Menu-pagina's".

3. Klik op "Nieuwe menupagina".

4. Vul de velden in. Bijvoorbeeld als Titel: "Over ons" en als Beschrijving: "Hier staat info over ons. Test!"

5. Verander nog even niets aan "Bovenliggende pagina" en "Doorverwijs URL". Gewoon leeglaten of wat er staat laten staan. Experimenteren hiermee kan wachten tot een later stadium. Druk in plaats daarvan op "Opslaan".

De pagina is nu toegevoegd. Hoe dat er voor de buitenwereld uitziet, kunt u zien door via stappenplan A weer naar uw mini-website te surfen:

(Ga naar uw groepspagina. Die vindt u als volgt:

1. Begin op www.vanvenlo.nl en log in (als u dat nog niet was)

2. Ga naar Gids (zesde item in het hoofdmenu)

3. Zoek uw "groep". Gebruikmaken van het zoekvak kan hierbij helpen.

4. Klik op de naam van uw "groep".

Uw "mini-website in aanbouw" verschijnt.)

Heeft u de smaak te pakken? Hebt u ideeën voor wat de namen van de menu-items moeten zijn, en welke inhoud daaronder moet verschijnen? Ga uw gang, de mogelijkheden liggen er!

Wilt u ondersteuning bij het gebruikmaken van deze mogelijkheden? Binnen bepaalde grenzen (het is allemaal vrijwilligerswerk van ons) kunt u hulp vragen aan ons. Vragen kunt u mailen naar .